Workshops Social Deal

Informatie voor de deelnemers aan de workshops via Social Deal
(zie voor de data het kopje 'workshops')

Beste deelnemers aan de workshops in de Social Deal-reeks,

Hartelijk dank voor je inschrijving! De Groene Keuken verheugt zich op je komst. Hieronder alvast wat belangrijke informatie, lees deze a.u.b. zorgvuldig door.

De Social Deal-workshops vinden plaats op verschillende dagen en tijden. Doordeweeks starten we om 17.30 uur, op zaterdag en zondag om 16.00 uur. Kijk heel goed bij je eigen reservering naar de datum en tijd. (deze staan ook vermeld op deze website, onder het kopje 'workshops')

Je bent welkom vanaf een kwartier voor de geplande tijd. Dan is de deur los en staan de koffie en thee met wat lekkers erbij klaar. Kom a.u.b. op tijd maar niet te vroeg! (je kunt echt pas vanaf een kwartier voor aanvang binnenkomen, wij hebben alle tijd nodig om de keuken op tijd gereed te hebben voor de workshops)

De Groene Keuken bevindt zich aan de Elisabethstraat in Uden, nummer 23A (tussen de kapsalon en het café in). Herkenbaar aan de groene voorgevel, het kleurige bankje en natuurlijk het naambord boven de luifel. Dit is de voordeur en de ingang bij workshops. (dus NIET de ingang via de steeg)

Parkeren voor de deur is vaak lastig, maar in de omliggende straatjes is altijd voldoende plek te vinden. Parkeren in deze buurt is gratis.

Fietsen kunnen in de steeg geplaatst worden, die afgesloten kan worden. Bij binnenkomst even aangeven als je dit wilt.

De recepten van de gerechtjes die we gaan maken, worden achteraf per mail gedeeld, als je je mailadres verstrekt aan De Groene Keuken (daarvoor gaat na de workshop een lijstje rond waarop je je mailadres indien gewenst kunt noteren).

Koffie, thee en smaakwater zijn voor en tijdens de workshop bij de prijs inbegrepen.

Koffie en thee ná de maaltijd kost EUR 1,75. Andere drankjes zijn verkrijgbaar op zelfbediening voor schappelijke prijzen. Deze kunnen tijdens de workshop en het aansluitende diner zelf gepakt worden uit de koelkast in De Groene Kamer, op een lijstje noteer je wat je gebruikt. Dit gaat gewoon in goed vertrouwen.

Wat gaan we doen?
We beginnen in De Groene Kamer, onze gezellige eetkamer. Onder het genot van koffie of thee en wat lekkers is er een korte voorstelronde, dan volgt uitleg van het programma en worden de te maken gerechten in vogelvlucht doorgenomen. In de keuken zelf is er daarna nog uitleg over de ruimte en regels. Dit voorprogramma duurt omstreeks 45 minuten en dan gaan de handen uit de mouwen!

Er wordt in principe gekookt in tweetallen, elk duo maakt twee of drie gerechten (bij de workshops Indiase/Vedische gerechten, Arabische mezze en La cucina verde) vanaf recept. Zo zijn er lekker veel verschillende gerechten om te proeven. De workshopbegeleider (Ylse) assisteert en beantwoordt vragen.
Na het koken steken we even samen de handen uit de mouwen, ruimen alvast wat op en wassen af (dat gaat bij De Groene Keuken allemaal nog ouderwets met de hand!) en dekken de tafel. Dan schuiven we gezellig aan de grote tafel om van het eindresultaat - een tafel vol lekkers - te genieten. Als er daarna nog even geholpen kan worden met afruimen, is de rest van de afwas voor De Groene Keuken en kunnen jullie - hopelijk voldaan! – weer naar huis.

Wat over is, mag mee naar huis. De Groene Keuken heeft voldoende bakjes (want is ook een afhaalkeuken). Wellicht ten overvloede: wat gemaakt is, is van iedereen! Het is niet zo dat je automatisch alles mee naar huis mag nemen wat je tijdens de workshop zelf gekookt hebt. Alles wordt eerlijk verdeeld.

Alle gerechten zijn sowieso vegetarisch, veel ook volledig plant-based (vegan). Heb je overgevoeligheden of eet je alleen plantaardig, laat het tijdig weten dan wordt daar zo veel mogelijk rekening mee gehouden.

Draag in het kader van veiligheid stevige, dichte schoenen (in elk geval zeker geen slippers of sandalen). In de keuken is het in de winter niet warm! Houd daar rekening mee qua kleding. 

De workshops Indiase/Vedische gerechten, Arabische mezze en La Cucina Verde duren 4 tot 4,5 uur. (La cucina verde zeker 4,5 uur) Je gaat dus pas laat aan de maaltijd, heb je daar moeite mee zorg dan dat je vooraf alvast wat eet of neem wat mee. (Er is wel altijd wat lekkers bij de ontvangst, maar dat is natuurlijk geen maaltijd).

Indeling (bij benadering, elke workshop verloopt net weer even anders):
Ontvangst (vanaf een kwartier voor de aangegeven tijd)
Introductie en bespreken recepten: drie kwartier (streven)
Koken: twee uur
Opruimen en deel afwas, tafeldekken, afwerking van gerechten: halfuur
Maaltijd: drie kwartier tot een uur

Heel graag tot bij een van de workshops! Als er nog vragen of opmerkingen zijn, stel ze gerust via Whatsapp (06-50532131) of mail (info@degroenekeuken-uden.nl)

Met vriendelijke groet, Ylse van Lanen,

De Groene Keuken.